Now Reading
NASAn avaruusalus tankkaa satelliitit kiertoradallaNASAn avaruusalus tankkaa satelliitit kiertoradalla

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA haluaa ratkaista ongelman maapalloa kiertävän avaruusromun suhteen. Suurelta osin avaruusromusta ovat vastuussa erilaiset polttoaineen loppumisen takia käytöstä poistuneet satelliitit.

Satelliittien tankkaaminen ei nykyisellään ole mahdollista sen monimutkaisuuden ja korkeiden kustannusten takia. NASA on kuitenkin päättänyt tarttua aiheeseen ja tarjoaa ratkaisuksi uudenlaista avaruusrobottia nimeltään Restore-L.

Suunnitelman mukaan se on tarkoitus saada käyttöön vuoteen 2020 mennessä ja tarkoituksena on kyetä tankkaamaan myös satelliitteja, jotka eivät olisi suunniteltu yhteensopiviksi sen kanssa. Tämä tarkoittaisi sitä, että myös jo olemassa olevien satelliittien käyttöikää saataisiin pidennettyä.

Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Geek, jonka mukaan Restore-L ei tule keskittymään pelkästään tankkaukseen vaan se sisältäisi lisäksi robottikäden ,jonka avulla se voisi suorittaa korjauksia ja tarvittaessa kerätä avaruusromua.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
81%
Mahtavaa
9%
Ei hyvä
3%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
6%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.