Perseidien meteoriparvi näkyy tänä vuonna poikkeuksellisen hyvin

Now Reading
Perseidien meteoriparvi näkyy tänä vuonna poikkeuksellisen hyvin

Perseidit on meteoriparvi, jonka meteorit ovat peräisin Swift-Tuttle -komeetasta. Perseidien meteoriparvesta on tehty havaintoja jo kahden tuhannen vuoden ajan, ja varhaisimmat havainnoista ovat Itä-Aasiasta. Euroopassa parvi on tunnettu myös nimellä ”Pyhän Laurentiuksen kyyneleet”, joka viittaa keskiajalla kuolleeseen katoliseen pyhimykseen.

Tänä vuonna sitä voi parhaiten tarkkailla ensi viikon keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Lisäksi, 14. päivä elokuuta sattuu olemaan uusikuu, joten se tulee näkymään taivaalla entistä kirkkaammin. Uusikuu on, kun Kuu on kokonaan pimeä. Maata kohti ei ole yhtään Kuun pintaa, joka olisi Auringon valaisema, vaan Aurinko valaisee juuri Kuun vastakkaista puolta. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.

Meteoriparvet ovat yleensä törmäyksissä hajonneiden isompien kappaleiden tai ohi kulkeneen komeetan jäännöksiä. Usein nämä jäännökset kulkevat samaa rataa kuin komeetta aiemmin. Maapallon kohdatessa tämän radan sille jääneet hiukkaset törmäävät Maan ilmakehään. Siihen osuminen aiheuttaa valoilmiön, ja ne näkyvät maassa tähdenlentoina.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.