SpaceX:n kantoraketti laskeutui jälleen onnistuneesti lautalle

Now Reading
SpaceX:n kantoraketti laskeutui jälleen onnistuneesti lautalle

Jälleen yksi SpaceX:n Falcon 9 -kantoraketeista on onnistuneesti laskeutunut lautalle toimitettuaan ensin Japanilaisen telekommunikaatiosatelliitin maan kiertoradalle. Tämä on nyt neljäs kerta, kun yhtiön kantoraketti on saatu laskeutumaan veden päällä kelluvalle lautalle.

Pelastettujen kantorakettien lukumäärästä huolimatta SpaceX ei ole toistaiseksi päätynyt uudelleenkäyttämään kantorakettejaan. Yhtiön toimitusjohtaja Elon Muskin mukaan yhtiö tähtää tähän kuluvan vuoden syys-lokakuussa. Aikeena on laukaista jo kertaalleen kuluvan vuoden huhtikuussa käytetty Falcon 9 -kantoraketti.

SpaceX:n Gwynne Shotwellin toimittaman arvon mukaan Falcon 9 -kantorakettien uudelleenkäyttämisellä saavutettaisiiin maksimisssaan 30 prosentin säästöt laukaisukustannuksissa. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Verge.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
65%
Mahtavaa
23%
Ei hyvä
10%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
3%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.