SpaceX:n raketti räjähti ilmassa pian laukaisunsa jälkeen

Now Reading
SpaceX:n raketti räjähti ilmassa pian laukaisunsa jälkeen

SpaceX:n eilen avaruuteen laukaisema Falcon 9 -raketti räjähti vain kaksi minuuttia ja 19 sekuntia lähtönsä jälkeen. Miehittämättömän raketin oli tarkoitus toimittaa huoltolasti kansainväliselle avaruusasemalle.

Falcon 9:n ensimmäisen osan oli tarkoitus irroittautua kolme minuuttia laukaisusta ja laskeutua lautalle mereen SpaceX:n testatessa uudelleenkäytettävää rakettiaan.

SpaceX aikoo seuraavan kerran testata Falcon 9:n uudelleenkäytettävyyttä elokuun 9. päivä julkaistavan raketin myötä, jonka on tarkoitus viedä Jason-3 -satelliitti avaruuteen.

Avaruusaseman astronauteilla ei ole välintä hengenvaaraa toimittamatta jääneiden tarvikkeiden vuoksi. Venäjän avaruusjärjestö Roscosmos, aikoo kuitenkin toimittaa asemalle tarvikkeita heinäkuun 3. päivä. Astronauteilla on toistaiseksi tarvikkeita aina syyskuulle asti.

Elon Muskin ilmoituksen mukaan raketin räjähdyksen aiheutti repeämä sen polttoainesäiliössä. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Verge.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.