Satoja vuosia vanha tuohiarkku kaivettiin esiin Siperian ikiroudasta

Now Reading
Satoja vuosia vanha tuohiarkku kaivettiin esiin Siperian ikiroudasta

Siperian ikiroudasta pohjoisen napapiirin läheltä on arkeologien toimesta löydetty tuohesta tehty arkku. Tutkijat sijoittavat sen 1200 tai 1300 -luvulle.

Tutkijat eivät tähän mennessä ole vielä avanneet arkkua, mutta uskovat sen sisältävän muumioituneen ruumiin. Arkeologit uskovat muumioitumisen tapahtuneen luonnollisesti Siperian ikiroudassa.

siperia_ikirouta_muumio

Samalta alueelta on jo aikaisemminkin samanlaisia arkkuja joista kaikki sisälsivät muumioituneita ruumiita. Koosta päätellen sisällä on on lapsen tai teini-ikäisen lapsen ruumis. Tuohiarkku löydettiin paikasta, jossa aikoinaan sijaitsi jo kadonneelle sivilisaatiolle kuuluva kylä.

Maasta kaivettu tuohiarkku lähetettiin Salekhardin kaupunkiin, jossa sitä pidetään jäädytettynä. Tulevien viikkojen aikana sen löytäneet arkeologit aikovat päästä varmuudella selvyyteen tuohiarkun sisällöstä.

Muumioituneen ruumiin lisäksi kaivaukselta on tähän mennessä kaivettu esiin muun muassa hopeamedaljonki, poron tai majavan turkiksia ja pronssikulhoja. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
100%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.