Siperiansarvikuono kuoli sukupuuttoon aikaisemmin arveltua myöhemmin

Now Reading
Siperiansarvikuono kuoli sukupuuttoon aikaisemmin arveltua myöhemmin

Aikaisemman uskomuksen mukaan Elasmotherium sibiricumin kuoli sukupuuttoon jo 350 tuhatta vuotta sitten, mutta Kazakstanista löydetyn kallon perusteella sukupuutto näyttäisi tapahtuneen vasta noin 29 tuhatta vuotta sitten.

Tutkijoden mukaan Siperian yksisarviseksikin nimetty olento näytti aikanaan enemmän sarvikuonolta kuin hevoselta ja vastasi kooltaan enemmänkin villamammuttia. Eläin oli keskimäärin 2,7 metriä korkea ja 6 metriä pitkä. Se saattoi painaa jopa seitsemän tonnia.

Se oli luultavasti myös nopea juoksija suuresta koostaan huolimatta ja sen hampaat olivat samanlaisia kuin hevosilla. Todennäköisesti se söi ruohovartisia kasveja ja puiden lehtiä. Verkkolehti The Guardianin mukaan Länsi-Siperian eteläosa saattoi toimi turvasatamana, jossa se kykeni selviytymään lajitovereitaan pidempään.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.