Sveitsissä löydettiin villamammutin jäännökset 20 tuhannen vuoden takaa

Now Reading
Sveitsissä löydettiin villamammutin jäännökset 20 tuhannen vuoden takaa

Uutta toimistorakennusta rakentaessaan ovat rakennusmiehet Rotkreuzissa, Sveitsissä törmänneet villamammutin jäänteisiin. Paikalliset viranomaiset ilmoittivat löydöstä viime viikon perjantaina.

villamammutti_loyto_sveitsi_2015

20 tuhannen vuoden jälkeen eläimen jäänteet ovat paleontologien mukaan edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Yllä kuvassa näkyvällä villamammutin syöksyhampaalla on pituutta noin 1,9 metriä, kertoi aiheesta uutisoinut Softpedia.

Paleontologit eivät toistaiseksi osaa kertoa mihin eläin aikanaan kuoli tai onko kyseessä lajin naaras vai uros

Villamammutti eli villakarvamammutti (Mammuthus primigenius) on jääkauden aikana laajalle levinneellä arotundralla elänyt mammuttilaji. Norsueläimiin kuuluneella villamammutilla oli pitkä, tiheä ja paksu turkki ja valtavat syöksyhampaat, jotka kaartuivat pään yli.

Nykyisistä norsueläimistä villamammutti muistutti eniten aasiannorsua, mutta sopeutui muun muassa turkkinsa ansiosta tätä paremmin kylmään ilmastoon. Villamammuttien ruhoja tutkimalla on päätelty niiden syöneen eniten heinä- ja sarakasveja ja jonkin verran puiden silmuja.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
100%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.