Tässä on maailman pisin hyönteinen

Now Reading
Tässä on maailman pisin hyönteinen

Kiinalaiset tutkijat ovat vahvistaneet löytäneensä maailman pisimmän hyönteisen, jolla on pituutta yli 50 senttimetriä. Hyönteinen löydettiin tutkimusretkellä Guangxi Zhuangin alueelta vuonna 2014, mutta on nyt virallisesti julistettu maailman pisimmän hyönteiseksi.

Tarkalleen 62,4 senttimetrin pituinen kummitussirkkojen sukuun kuuluva hyönteinen edellisen titteliä pitäneen ja vuonna 2008 löydetyn kilpakumppaninsa melkein kuuden senttimetrin erolla.

Kyseisen yksilön löytämisestä on vastuussa Zhao Li, joka työskentelee Länsi-Kiinan hyönteismuseossa. Zhaom on kertomansa mukaan metsästänyt kyseistä hyönteistä jo vuosien ajan kuultuaan sen olemassaolosta paikallisilta viljelijöiltä.

Zhao antoi uudelle hyönteiselle itsensä mukaan Phryganistria chinensis Zhao. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Verge.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
31%
Mahtavaa
46%
Ei hyvä
23%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.