Tutkimus: nämä brasilialaiset sammakot iskevät myrkkyä päällään

Now Reading
Tutkimus: nämä brasilialaiset sammakot iskevät myrkkyä päällään

Luontotutkijat ovat kertoneet kahdesta Brasilialle ominaisesta sammakkolajista, joiden päässä olevista piikeistä välittyy voimakasta myrkkyä. Tutkijatiimi oli keräämässä näytteitä Corythomantis greeningi -sammakkolajista eteläisessä Brasialiassa, kun yhtä tutkijoista pistettiin käteen.

Piston seurauksena oli viisi tuntia voimakasta, säteilevää kipua. Yksi gramma Corythomantis greeningi -lajin myrkkyä kykenee tappamaan yli 24 tuhatta hiirtä tai kuusi ihmistä.

aparasphenod

Toinen sammakkolaji samalta alueelta tunnetaan nimellä Aparasphenodon brunoi. Sen myrkky puolestaan on niin vaarallista, että ainoastaan yksi gramma sitä kykenee tappamaan yli 300 tuhatta hiirtä tai noin 80 ihmistä. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Science Daily.

Tutkijat eivät ole täysin tietoisia myrkyn koostumuksesta, mutta kertovat sen sisältävän samankaltaisia entsyymejä kuin tavataan käärmeiden ja hämähäkkien myrkyissä.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
100%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.