Tutkimus: Suureläinten sukupuutto ihmisen syytä

Now Reading
Tutkimus: Suureläinten sukupuutto ihmisen syytä

10-80 tuhatta vuotta sitten muun muassa villamammutit ja sapelihammastiikerit sekä monet muut isokokoiset eläinlajit kuolivat sukupuuttoon. Exterin ja Cambridgen yliopiston tutkijoista koostuvat tiimi uskoo selvittäneensä miksi näin kävi. Hiljattain julkaistun tutkimuspaperin mukaan syy näiden lajien häviämiseen on ihmisen esi-isät.

Selventääkseen miksi lajien sukupuutto tapahtui, tutkijat käyttivät hyväkseen tietoa minkälaiset olot maapallolla oli siihen aikaan. Huomioon otettiin ihmisen saapuminen mantereelle ja maapallon ilmastossa tapahtuneet muutokset viimeisen 90 tuhannen vuoden aikana.

Tutkimuksen tuloksien mukaan ilmastonmuutoksella saattoi olla oma osansa lajien sukupuuttoon häviämiselle, mutta näiden eläimien sukupuutto tapahtui suurimmaksi osaksi silloin, kun ihmisen esi-isät siirtyivät ja leiriytyivät niiden alueille.

Vaikuttaa siis siltä, että ihmisen esi-isä oli ainakin yksi suurimmista syistä miksi nämä isokokoiset eläinlajit hävisivät maapallolla vuosien saatossa ihmisen levittäytyessä yhä laajemmille alueille. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
33%
Ihan tyhmää
33%
Ottaa päähän
33%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.