Lupaava kokeellinen Ebola-lääke osoittautui tehottomaksi

Now Reading
Lupaava kokeellinen Ebola-lääke osoittautui tehottomaksi

Lupaava kokeellinen lääke Ebola-virusta vastaan on osoittautunut tehottomaksi. Lääkkeen kehittäjän, Tekmiran, mukaan se ei auttanut Sierra Leonessa kokeiltuihin Ebola-potilaisiin. Tekmira on keskeyttänyt lääkkeen kokeilun ihmisillä.

Nimellä TKM-Ebola tunnettava lääke saatettiin Yhdysvaltain lääkehallinnon toimesta nopeasti ihmistestaukseen Afrikkaan, sen osoittautuessa kädellisille tehdyissä testeissä hyvinkin tehokkaaksi keinoksi Ebola-virusta vastaan.

Joukko tutkijoita on osoittanut epäilyksiä lääkettä kehittävän yhtiön tutkimusmenetelmiin, sillä yhtiö ei käyttänyt testatessaan ollenkaan kontrolliryhmiä – kukaan testeihin osallistuneita ei saanut lumelääkettä. Tutkijoiden mukaan tämä tekee kokeellisen lääkkeen tehon todentamisesta entistä vaikeampaa.

Tekmira aikoo julkaista kokeidensa aikana keräämät tutkimustulokset, kunhan se saa oman analyysinsä saaduista tuloksista ensin valmiiksi. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen teknologiajulkaisu The Verge.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.