Stephen Hawking julisti: Mustia aukkoja ei ole olemassa!

Now Reading
Stephen Hawking julisti: Mustia aukkoja ei ole olemassa!

Tunnettu fyysikko Stephen Hawking on tuoreessa julkaisussaan (Information Preservation and Weather Forecasting for Black Holes) julistanut ettei mustia aukkoja ole olemassa, koska emme ole kyenneet löytämään tapahtumahorisontteja.

Hawkingin mukaan tutkijat ovat kuitenkin havainneet näennäisiä horisontteja, jotka ovat olemassa vain hetken aikaa. Tämän takia mustat aukot pitäisi määritellä uudelleen ja kutsua niitä metavakaiksi gravitaatiokentiksi.
Näennäishorisontit ovat puolestaan pinta jolta valonsäteet pyrkivät pakoon mustan aukon painovoimaa, mutta kuitenkin jämähtävät paikoilleen.
Koska säteet eivät pääse pakoon ovat ne tuomittuja ikuiseen yksinäisyyteen. Lopputulos on kuitenkin sama, jos jokin tai jotakin joutuu mustaan aukkoon, on se siellä ikuisesti?

Ei välttämättä. Sillä tiedemiesten mukaan valo tai materia voi tietyissä tapauksissa myös poistua mustasta aukosta, mutta muistavat myös mainita Nature -lehden artikkelissa, että tällainen tapahtuma on erittäin epätodennäköinen ja vastaa tapahtumien kulkuun, jossa kertaalleen poltetun kirjan tuhkasta pitäisi kyseinen kirja kasata uudelleen.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
100%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.