Geenimanipuloidut sukkulamadot auttavat Alzheimerin vastaisessa taistelussa

Now Reading
Geenimanipuloidut sukkulamadot auttavat Alzheimerin vastaisessa taistelussa

Geneettisesti muokattujen sukkulamatojen parissa työskentelevät tutkijat uskovat saavuttaneensa ensimmäisen askeleen ennalta ehkäisevän lääkkeen kehittämisessä Alzheimerin taudille. Julkaisemassaan tutkimuksessa tutkijat kuvaavat kuinka he muokkasivat sukkulamatoja jotta niille kehittyisi Alzheimerin taudin kaltaisia oireita ja altistivat nämä beksaroteeni-nimiselle lääkkeelle taudin eri vaiheissa.

Tutkimuksien mukaan Alzheimerin tautia sairastavalla muodostuu väärin laskostunutta proteiinia, joka puolestaan kertyy aivoihin liukenemattomaksi amyloidiplakiksi. Tämän tapahtuessa lääkkeestä ei ollut apua taudin suhteen, mutta ennen taudin oireiden ilmestymistä, esti se prosessin ensimmäistä askelta tapahtumasta.

Tutkijoiden mukaan lääkkeen antamisen ajoitus sekä määrä ovat tärkeässä asemassa tautia ehkäisevän lääkkeen kehityksen kannalta, kertoo aiheesta uutisoinut The Guardian. Tutkijoiden tavoitteena on auttaa kehittämään edullinen ja turvallinen aine, joka voitaisiin antaa kaikille estämään Alzheimerin taudille altistuminen ja sen kehittyminen.

 

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
100%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.