Tuhkarokko tappoi naisen Yhdysvalloissa

Now Reading
Tuhkarokko tappoi naisen Yhdysvalloissa

Washingtonin osavaltion terveysviranomaiset ovat Yhdysvalloissa ruumiinavauksen tulosten avulla vahvistaneet aikaisemmin tänä vuonna kuolleen naisen kuolinsyyksi tuhkarokon. Kyseessä on ensimmäinen tuhkarokon aiheuttama kuolema Yhdysvalloissa 12 vuoteen. Julkaistujen tietojen mukaan naisella oli myös muita terveydellisiä ongelmia ja lääkitys, joka auttoi vähentämään kehon immuniteettia.

Washingtonin osavaltiossa on tänä vuonna havaittu yhteensä 11 tuhkarokkotapausta, joista puolet on löydetty Clallamin piirikunnasta, jossa myös kuollut nainen asui. Nainen ilmeisesti oli hoidettavana terveysklinikalla samaan aikaan kuin tuhkarokkoa sairastanut toinen henkilö.

Muiden terveysongelmien ja oireiden takia tarkka kuolinsyy saatiin määritettyä vasta ruumiinavauksen avulla, kertoi aiheesta muun muassa uutisoinut ulkomainen verkkolehti Ars Technica UK.

Tuhkarokko eli morbilli on tuhkarokkoviruksen aiheuttama lastentauti, jonka voi saada vain kerran elämässään. Tuhkarokon itämisaika on 9–11 vuorokautta, ja taudin ensioireisiin kuuluu korkea kuume, silmien punoitus, nuha ja yskä. Tautiin kuuluu myös kuumeen aiheuttama uupumus ja usein silmätulehdus. 3–4 vuorokauden kuluttua rokosta kuume laskee ja samalla ilmestyy ihottuma. Ihottuma alkaa ylävartalolta. Se ei kutia yhtä paljon kuin esimerkiksi vesirokko.

Vuonna 2014 tuhkarokkoon sairastui WHO:n mukaan 191 343 henkilöä maailmalla. Tuhkarokkoon on rokote. Suomessa tuhkarokko on harvinainen.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.