Tutkijat loivat grafeenilaastarin diabetekseen

Now Reading
Tutkijat loivat grafeenilaastarin diabetekseen

Tutkijat ovat kehittäneet grafeenilaastarin, jonka avulla voidaan seurata sokeripitoisuutta sekä lääkitä metformiinilla, jota käytetään diabeteksen hoitoon, pienten neulojen avulla, jotka ovat asetettu laastariin. Tämä grafeenista valmistettu ja kullalla nastoitettu läpinäkyvä laastari ei ole pelkästään muodikas lisäys tai väliaikainen tatuointi.

Laastarin avulla pystytään seuraamaan veren sokeriarvoja ja lääkitsemään tarpeen mukaan. Prototyyppissä, jonka suunnitteli Soulin kansallisen yliopiston apulaisprofessori Dae-Hyeong Kim ja tutkijaryhmä, on tunnistimet, jotka voivat tunnistaa lämpötilan sekä pH:n/hien kemiallisen koostumuksen. Se kerää tiedot ja lähettää ne älypuhelinsovellukseen. Jos tunnistimet huomaavat poikkeuksen veren sokeripitoisuudessa, sovellus laskee tarvittavan lääkemäärän ja ruiskuttaa sen kehoon laastarissa olevien pienten mikroneulojen avulla.null

On syytä kuitenkin muistaa tosiasia, että laastariin ei voida luottaa takuuvarmasti, vaikka se tulevaisuudessa saattaisikin pelastaa ihmishenkiä. Se aktivoituu vain, kun se havaitsee lämpötilan olevan 40,5 astetta. Tässä esimerkki siitä, miksi tropiikissa ja lämpimissä maissa tämän käyttö saattaa väärentää tuloksia. Tämän lisäksi se ei pysty tuottamaan niin paljon metformiinia, mitä aikuinen ihminen tarvitsisi, mutta tutkijaryhmä yrittää löytää ongelmaan ratkaisua.

 

 

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.