Tutkijat löysivät keinon poistaa kannabiksen päihdyttävä vaikutus

Now Reading
Tutkijat löysivät keinon poistaa kannabiksen päihdyttävä vaikutus

Hiljattain julkaistussa tutkimuspaperissa tiimi tutkijoita esittelee kuinka he onnistuivat erottamaan kannabiksen lääketieteelliset vaikutukset sen ei-halutuista sivuvaikutuksista. Toisin sanoen, tutkijat kehittivät keinon hyödyntää kannabista ilman huolta sen haittavaikutuksista.

Tutkijatiimi aikoo jatkaa tutkimuksiaan kannabiksen negatiivisten sivuvaikutusten poistamisen suhteen.  He toivovat tutkimuksensa auttavan tulevaisuudessa kehittämään turvallisen synteettisen korvikkeen. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia. Tutkijat onnistuivat erottamaan aivoista välittäjäaineet, jotka edesauttavat kannabiksen päihdyttävää vaikutusta ja välttämään ne estämällä kyseiset reseptorit.

Kannabis on hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine, jonka päihdyttävä ja lääkinnällinen vaikutus perustuu kasvin erittämiin kannabinoideihin, joita on löydetty kasvista ainakin 85 kappaletta sekä terpeeneihin, joita on löydetty kasvista yli 200 kappaletta. Päihtymisen kannalta merkittävin kannabinoidi on tetrahydrokannabinoli (THC).

Kannabista käytetään yleisimmin sen psykoaktiivisten ja fyysisten vaikutusten takia, joihin kuuluu kohonnut mieliala, euforia, rentoutuneisuus, parantunut ruokahalu, sekä assosiaatioiden ja aistikokemusten korostuminen. Epätoivottuina sivuvaikutuksina saattaa esiintyä lyhytmuistin häiriöitä, suun kuivumista, motorisen toiminnan häiriöitä sekä silmien punoitusta.

Varsinkin kokemattomilla käyttäjillä tai suurista annoksista voi seurata ahdistusta ja paranoiaa. Sen ohessa voi esiintyä myös paniikkikohtauksia, sekavuustiloja, harhaisuutta, epämiellyttäviä mielentiloja ja masentuneisuutta, jotka yleensä menevät ohi päihtymyksen lakatessa.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.