Tutkimus: Valtaosa suomalaisista rokotusmyönteisiä

Now Reading
Tutkimus: Valtaosa suomalaisista rokotusmyönteisiä

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat myönteisesti suomalaiseen rokotusohjelmaan ja pitävät rokotuskattavuutta tärkeänä asiana. Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta pitää tärkeänä, että kaikki suomalaiset saavat kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotteet. Vastaajista 86% pitää kansallista rokotusohjelmaa myönteisenä asiana.

84 prosenttia kyselyyn vastanneista haluaa myös itse noudattaa rokotusohjelmaa. Omalle lapselle ollaan vieläkin valmiimpia ottamaan rokotusohjelman mukaiset rokotteet. 95 prosenttiap niistä vastaajista, joilla on alaikäisiä lapsia, on sitä mieltä, että lapselle on syytä ottaa rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet.

Rokotteet herättävät myös huolta. Kyselyn perusteella kaikkein huolestuneimpia rokotteiden turvallisuudesta ovat nuoret. Noin puolet (48%) 18–24-vuotiaista ilmoittaa olevansa huolissaan uusien rokotteiden turvallisuudesta. 55–64-vuotiaista vain 29 prosenttia on huolissaan samasta asiasta.

Papilloomaviruksen aiheuttama HPV-infektio on yleisin sukupuoliteitse ja muissa limakalvokontakteissa tarttuva tauti, joka on kantajalleen yleensä pitkään täysin oireeton. Tällä hetkellä Suomessa ainoastaan tytöille annetaan HPV-rokote, vaikka papilloomavirus aiheuttaa myös miehille esimerkiksi suun, nenänielun ja peräaukon syöpää. Kyselytutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista (64 %) antaisikin HPV-rokotteen myös pojille.

MSD Finland Oy:n teettämän kyselytutkimuksen toteutti IRO Research huhti–toukokuussa 2017. Kyselyyn vastasi yhteensä 1 000 täysi-ikäistä suomalaista. Tutkimuksen otos on painotettu vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
50%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
50%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.