Triceratops sai uuden lähisukulaisen

Now Reading
Triceratops sai uuden lähisukulaisen

Kuluneella viikolla on raportoitu aikaisemmin tuntemattomasta dinosauruslajista, joka asutti nykyistä Albertaa, Kanadassa, noin 70 miljoonaa vuotta sitten. Dinosauruslaji sai nimekseen Regaliceratops peterhewsi ja oli läheisesti sukua Triceratopsille, joka asutti Pohjois-Amerikkaa samoihin aikoihin.

Triceratops oli myöhäisellä liitukaudella elänyt hirmulisko. Triceratops kuuluu linnunlantioisten kolmisarviliskojen sukuun ja oli niistä kookkain laji. Triceratops oli yhdeksän metriä pitkä josta 2,3 metriä oli kalloa, korkeutta sillä oli n. 3 metriä ja painoa noin 8500 kilogrammaa, mikä vastaa viittä sarvikuonoa. Triceratops myös muistutti suuresti ulkonäöltään nykyisiä sarvikuonoja.

hellboy_dinosaurus_kanada

Tutkijoiden mukaan fossiilien perusteella on todettu dinosauruksella olleen kolme sarvea päässään. Kaksi näistä sijoittui suoraan silmien viereen. Kolmas puolestaan oli juuri nenän yläpuolella ja kahta muuta huomattavasti suurempi.

Tutkijoiden arvion mukan aikuinen Regaliceratops peterhewsi kasvoi noin viisimetriseksi ja painoa noin 1,5 tonnia. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Softpedia.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.