Tutkimuksen mukaan älypuhelintaan yöllä käyttävät ovat seuraavana päivänä väsyneempiä

Now Reading
Tutkimuksen mukaan älypuhelintaan yöllä käyttävät ovat seuraavana päivänä väsyneempiä

Yahoo-sivuston saamien tietojen mukaan Michiganin osavaltionyliopiston uusi tutkimus todistaa, että yöllä älypuhelintaan käyttävät ihmiset kärsivät väsymyksestä seuraavana päivänä. Tutkimukseen osallistui 82 ylemmän tason johtajaa ja 161 työntekijää.

Tutkimuksen mukaan ne ihmiset, jotka käyttivät älypuhelimiaan illalla yhdeksän jälkeen, olivat muita väsyneempiä seuraavana päivänä. Tähän on monia eri syitä, ensinnäkin älypuhelimet tekevät työstä irrottautumisen hankalaksi, koska niillä on taipumus kiinnittää huomiomme kun pitäisi mennä nukkumaan. Älypuhelinten näyttöjen sininen värisävy myös estää melatoniinin erittymisen käyttäjän elimistössä ja näin hän jää ilman tätä tärkeää ”pimeähormonia”.

Tutkimuksessa selvisi myös, että puhelimet olivat erityisen pahoja verrattuna muihin elektroniikkalaitteisiin. Television katselijat ja kannettavien tai tablettien käyttäjät eivät olleet niin väsyneitä seuraavana päivänä kuin älypuhelinten käyttäjät.

Yliopiston apulaisprofessori Russel Johnson ehdottaakin tutkimustulosten perusteella, että ihmiset sammuttaisivat puhelimensa aikaisemmin ja aloittaisivat seuraavan päivän pirteämpinä.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.