Now Reading
Viikonloppuliite: Kuluneen viikon suosituimmat

Kuluneen viikon suosituimpiin uutisotsikkoihin kuuluu kuinka OnePlus jätti viime kuussa patenttihakemuksen teknologialle, jota se kutsuu nimellä USPTO (Dash Charge). Patenttihakemuksensa mukaan kyse on yhtiön tähän asti nopeimmasta lataustekniikasta sekä kuinka älypuhelimen huhutaan saapuvan 3500 mAh akulla.

Toinen suosittu uutinen koski Etelä-korealaista Samsungia, joka valmistautuu julkaisemaa uuden Galaxy Note -sarjan älypuhelimen. Viimeisimpien huhujen mukaan Galaxy Note 6 Lite -älypuhelin on sosiaalisessa Weibo-verkkopalvelussa päässyt julkisuuteen.

Tietojen mukaan se saapuisi 5,8 tuuman näytöllä, neljän gigatavun käyttömuistilla sekä Snapdragon 820 -järjestelmäpiirillä. Astetta järeämpi Samsung Galaxy Note 6 puolestaan sisältää kuuden gigatavun käyttömuistia sekä Snapdragon 823 -järjestelmäpiirin.

Ohjelmistojätti Microsoftin uuden sukupolven Windows 10 -käyttöjärjestelmän ilmainen päivitysaika puolestaan päättyy kuluvan vuoden heinäkuussa ja yhtiön vahvistaman tiedon mukaan se tarkoittaa samalla myös sitä, että Windows 7 -ja Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käyttäjät eivät tule enää tämän jälkeen saamaan Windows 10 -päivitysilmoituksia.

ESO:n La Sillan observatorion TRAPPIST-teleskooppia käyttäneet tähtitieteilijät puolestaan ovat löytäneet kolme planeettaa kiertämässä ultraviileää kääpiötähteä ainoastaan 40 valovuoden etäisyydellä Maasta. Näiden maailmojen koot ja lämpötilat ovat lähellä Venuksen ja Maan vastaavia ja ne ovat tähän mennessä löydetyistä parhaat kohteet etsiä elämää aurinkokunnan ulkopuolelta. Ne ovat ensimmäiset milloinkaan löydetyt planeetat, jotka kiertävät tällaista pikkuruista ja himmeää tähteä.

Viikonloppuliite on sunnuntaisin julkaistava ja verkkolehden toimituksen yhdessä kokoama lyhyt tiivistelmä kuluneen viikon suosituimmista artikkeleista.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
57%
Mahtavaa
29%
Ei hyvä
14%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.