Amerikkalaisen tietoturva-asiantuntijan mielestä Euroopassa sijaitsevat pilvet eivät estä NSA:n vakoilua

Now Reading
Amerikkalaisen tietoturva-asiantuntijan mielestä Euroopassa sijaitsevat pilvet eivät estä NSA:n vakoilua

The Register -sivuston saamien tietojen mukaan datan säilytys USA:n ulkopuolella, ei tule suojelemaan yrityksiä NSA:n vakoilulta. Valkoisen talon entinen turvallisuusneuvonantaja Richard Clarke on sanonut, että sekä NSA että muut maailmanluokan tiedustelupalvelut pystyvät murtautumaan tietokantoihin vaikka niiden fyysinen sijainti ei olisikaan Yhdysvalloissa. Hän on sanonut myös, että ei-Yhdysvaltalaiset yritykset käyttävät NSA:n paljastuksia markkinointivälineenä.

Euroopan valtiot ovat ilmaisseet pyrkimyksensä pitää enemmän dataa Euroopan sisällä. Clarken mielestä syy tähän on se, että he toivovat pienten paikallisten yritysten pärjäävän näin paremmin kansainvälisiä yrityksiä vastaan. Vakoilulta suojelun sijaan tarkoituksena siis on hänen mielestään Eurooppalaisten yritysten suosiminen.

Kansainvälisen luottamuksen kasvattamiseen on Clarken mielestä yksi ratkaisu; Yhdysvaltojen on tarjottava paremmat takeet turvallisuudesta.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.