Iran blokkasi kansalaisiltaan Googlen palveluita

Now Reading
Iran blokkasi kansalaisiltaan Googlen palveluita

140212 iran sensoriIran on tunnetusti estänyt kansalaisiltaan Internetin vapaan ja sensuroimattoman käytön monen muun maailman valtion tavoin jo pitkään, mutta nyt maan hallinto näyttää menneen toimissaan entistä syvemmälle kyseenalaisuuden maailmaan.

Useiden lähteiden mukaan Yhdysvaltalainen hakukoneyhtiö Google on vahvistanut, että Iranilaisilla ei ole helmikuun kymmenennestä päivästä lähtien ollut pääsyä hakukoneen suojattuun verkkohakuun sekä YouTube- ja Gmail -palveluihin.

Iranin oman Mehr-uutistoimiston mukaan pääsy on estetty myös muihin sähköpostipalveluihin, kuten Microsoftin tarjoamaan Hotmailiin. Tämän seurauksena yli 30 miljoonaa Iranilaista Internet-käyttäjää ei pääse käyttämään sähköpostipalveluitaan. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Engadget.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.