Iso-Britannia aikoo tiukentaa otettaan valvonnassa

Now Reading
Iso-Britannia aikoo tiukentaa otettaan valvonnassa

kompuutteriIsossa-Britanniassa valmistellaan tiedon mukaan lakiesitystä, jonka perusteella operaattorit joutuisvat jakamaan web-selailuun, sähköposteihin ja puheluihin liittyvän datan Britannian hallituksen viranomaisille (British Government Communications Headquarters, GCHQ) reaaliajassa. Britannian sisäministeriön kerrotaan vahvistaneen, että kyseinen lakimuutos on todellakin tekeillä ja tulossa voimaan mahdollisimman ripeästi.

Uusi lakimuutos ei anna oikeutta tarkastella sähköpostien tai tekstiviestien sisältöä tai kuunnella puheluita ilman oikeuden päätöstä. Viranomaisilla on kuitenkin oikeus saada tietoonsa sähköpostitiedot sekä puhelun kesto, aika ja soitettu numero.

Sisäministeriön mukaan on erityisen tärkeää, että poliisi ja turvallisuuspalvelut voivat hankkia tietoa tietyissä tilanteissa tutkiessaan vakavia rikoksia tai terrorismia suojellakseen ihmisiä. Lakimuutoksella on toki vielä edessä pitkä matka ennen kuin se saadaan hyväksyttyä, mutta tarkoitus olisi julkistaa se kuningatteren puheessa toukokuussa. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti The Verge.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.