TiVi: Suomi kehittää viruksia verkkosotaa varten

Now Reading
TiVi: Suomi kehittää viruksia verkkosotaa varten

Tulevaisuudessa Internetillä tulee olemaan entistä suurempi merkitys sodankäynnissä. Esimerkiksi surullisen kuuluisaa Stuxnet-matoa käytettiin sotkemaan Iranin ydintutkimusohjelma.

Brysseliläinen Security & Defence Agenda on nyt julkaissut uuden raporttinsa, jossa vertaillaan eri maiden kyberpuolustuskykyä. Raportista käy ilmi, että Suomi, Israel ja Ruotsi ovat maailman parhaiten kyberhyökkäyksiltä suojatuvat valtiot. Yhdysvallat on vasta neljännellä sijalla.

Suomi saa kehuja muun muassa Cert-tietoturvaviranomaisen toiminnasta sekä säännöllisistä kyberiskuharjoituksista. Samaisen raportin mukaan Suomen hallituksen kerrotaan myös suunnittelevan omaa asearsinaalia – matoja, haittaohjelmia ja viruksia – joilla se voisi suojata armeijan, hallituksen ja yksityisten yritysten verkkoja sekä maan infrastruktuuria.

Itse raportin voi käydä lukemassa täältä. Aiheesta ensimmäisenä Suomessa kertoi verkkolehti Tietoviikko.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.