Viestintävirasto mukana kansainvälisessä kyberturvallisuusharjoituksessa

Now Reading
Viestintävirasto mukana kansainvälisessä kyberturvallisuusharjoituksessa

Viestintävirasto osallistui useiden kotimaisten ministeriöiden sekä muiden valtionhallinnon eri virastojen ja laitosten kanssa kansainväliseen CDX-12 (Cyber Defence Exercise) kyberturvallisuusharjoitukseen, joka pidettiin Helsingissä 26.–28.3.2012. Harjoitus oli osa laajempaa kansainvälistä MNE7-harjoitusta.

Harjoituksen tavoitteena oli asiantuntijoiden osaamisen kehittäminen tietoverkkohyökkäyksiä vastaan suojautumisessa, teknis-oikeudellisten kysymysten analysointi kyberturvallisuusnäkökulmasta sekä tilannekuvapalveluiden kehittäminen operatiivisen ja poliittisen tason päätöksenteon tukemiseksi. Harjoituksen tarkoituksena oli myös kehittää teknisen tilannekuvainfrastruktuurin ja kyberturvallisuuden harjoitustoimintaa sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Suomi tarjosi harjoitukseen tilannekuvapalvelut ja Sveitsi teknisen infrastruktuurin. Suomen osallistumista kyberturvallisuusharjoitukseen johti Puolustusvoimat ja tilannekuvakeskus sijaitsi Viestintävirastossa. Harjoitukseen tutustui tiistaina 27.3. myös valtion korkeinta johtoa, muun muassa pääministeri Jyrki Katainen, asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru sekä puolustusministeriön kansliapäällikkö Arto Räty.

Käydyn harjoituksen tarkoituksena oli tukea monikansallista, turvallisuuden kehittämiseen keskittyvää kokeilu- ja tutkimustoimintaa MNE:tä (Multinational Experimentation) sekä uusien turvallisuuskonseptien ja suorituskyvyn kehittämistä. Suomi on ollut mukana MNE-toiminnassa vuodesta 2004 lähtien. Harjoitus oli ajankohtainen, sillä vuoden 2012 aikana on Suomelle määrä valmistua kansallinen kyberturvallisuusstrategia.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.