Yle-vero lähti lausuntokierrokselle

Now Reading
Yle-vero lähti lausuntokierrokselle

yle beta logoLiikenne- ja viestintäministeriö ja valtiovarainministeriö ovat lähettäneet Yleisradion rahoitusuudistusta koskevat lakiehdotukset lausuntokierrokselle. LVM:n ehdotukset koskevat Yleisradion rahoitusta, julkisen palvelun tehtävää ja sen valvontaa. VM pyytää lausuntoja kokonaan uudesta yleisradioverolaista. Lausuntojen määräaika on 9. maaliskuuta.

Yleisradion julkisen palvelun kustannukset katetaan vuoden 2013 alusta uudella yleisradioverolla. Samalla ehdotetaan, että televisiomaksusta luovuttaisiin. Televisiomaksu kerätään tavalliseen tapaan vuoden 2012 loppuun asti.

Yleisradion rahoituksen tasoksi vuonna 2013 ehdotetaan 500 miljoonaa euroa. Tämän jälkeen tasoa tarkistettaisiin vastaamaan vuotuista kustannustason nousua.

Yleisradion julkisen palvelun kustannukset katetaan vuoden 2013 alusta uudella yleisradioverolla, joka on 0,68 prosenttia verovelvollisen henkilön ansio- ja pääomatulojen yhteismäärästä. Samalla ehdotetaan, että televisiomaksusta luovuttaisiin. Televisiomaksu kerätään tavalliseen tapaan vuoden 2012 loppuun asti.

Vero otettaisiin huomioon ennakonpidätysprosentissa tuloverojen tapaan. Yleisradiovero ei nykyisessä muodossaa koskisi alle 18-vuotiaita. Veron vähimmäismäärä olisi 50 euroa ja enimmäismäärä 140 euroa. Veroa ei näin ollen perittäisi lainkaan, mikäli sen määrä jäisi alle 50 euron.

Yhteisöjen yleisradioveron määrä perustuisi liikevaihtoon siten, että veron määrä olisi 350 euroa jos liikevaihto ylittää 400 000 euroa, ja 700 euroa jos liikevaihto on ylittää miljoonan.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.